Aktualno
link
V mehiški zvezni državi Chihuahua so našli mrtvega Isidra Baldenegra, enega najvidnejših mehiških okoljevarstvenih aktivistov.
Slovenija
link
Enakost med spoloma: "Profesorji izbirajo ženske asistentke in moške naslednike"
168
18. januar 2017 ob 15:54 "Asistentke profesorjev so običajno 'pridne' ženske, za naslednika pa si profesorji praviloma izberejo moškega, ki je 'drznejši'," pravi doktorica etnologije Jasna Fakin Bajec.
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Pungeršič: Ljudje vedo, da morajo za svoj denar v Revozu trdo delati
228
18. januar 2017 ob 13:36 Razlogov, zakaj Revoz med vso množico brezposelnih na Dolenjskem težko najde delavce, je več, sindikalist Slavko Pungeršič pa meni, da sta med glavnimi zahtevnost in nestalnost dela. V nedeljo, 15.
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Slovenski znanstveniki razvili biološko napravo, ki preži na vnetja in sama izdela zdravilo
48
17. januar 2017 ob 06:21 Raziskovalci Kemijskega inštituta so z genskim "hekanjem" izdelali celice, ki v telesu samodejno zaznavajo vnetje in sprožijo terapevtski odziv - izdelavo zdravila.
Več novic ...
Črna kronika
link
Izlitje taline in požar v Acroniju
18. januar 2017 ob 14:23 V jeseniškem Acroniju je ponoči zaradi prodora goreče taline zagorelo. Gasilci so talino ohlajevali in pogasili goreče predmete v okolici. Poškodovanih ni bilo.
Več novic ...
Svet
link
Plaz zasul hotel v osrednji Italiji in zahteval več žrtev
19. januar 2017 ob 09:32 Po nizu močnih potresnih sunkov se je v osrednji Italiji sprožil snežni plaz, ki je zasul hotel, v katerem je bilo nastanjenih 27 ljudi. Poročajo o več žrtvah in ranjenih.
Več novic ...
Evropska unija
link
Brexit bi lahko evropski proračun letno stal 10 milijard evrov
25
18. januar 2017 ob 15:59 Izstop Velike Britanije iz EU-ja naj bi evropski proračun prikrajšal za 10 milijard evrov letno, ugotavlja Inštitut Jacquesa Delorsa. Članek z naslovom Brexit in proračun EU - grožnja ali priložnost ...
Več novic ...
Zdravje
link
Odkrili nov tip bolezni CJB, ki jo v človeku povzroča bolezen norih krav
6
19. januar 2017 ob 08:28 Zdravniki z londonskega univerzitetnega kolidža so pri človeku odkrili novo obliko Creutzfeldt-Jakobove bolezni, ki jo povzroča tudi zaužitje okuženega mesa in ki je nevarna za širši krog ljudi.
Več novic ...
Okolje
link
Močna burja še vedno ovira promet
2
19. januar 2017 ob 08:26 Močna burja še vedno ovira promet, saj je primorska avtocesta zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani.
Več novic ...
Slovenci v sosednjih državah
link
Uveljavitev manjšin na parlamentarni ravni
18. januar 2017 ob 14:20 Predsednik državnega zbora Slovenije (DZRS) Milan Brglez je sprejel predsednika deželnega sveta Avtonomne dežele Furlanije - Julijske krajine (FJK) Franca Iacopa, s katerim sta poudarila pomen ...
Več novic ...
Kazalo