Aktualno
link
Če je ministrica za izobraževanje Klavdija Markež prepisovala, naj odstopi, so pozivali v SDS-u in ZL-ju. V SD-ju so pozvali, naj bo stranke "do svojih" najstrožje.
Slovenija
link
Markeževa odstopila. Cerar: Ta primer je še posebej nesrečen.
491
1. april 2015 ob 20:10 Po petih dnevih je ministrica za izobraževanje Klavdija Markež odstopila zaradi očitkov, da naj bi bilo njeno magistrsko delo plagiat. Posle je prevzela v ponedeljek.
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Visoki davki in stroški dela še naprej jezijo nemške vlagatelje v Sloveniji
57
1. april 2015 ob 18:02 Gospodarsko okolje v Sloveniji se je v zadnjem letu izboljšalo, a težave ostajajo enake - davčna bremena, visoki stroški dela in toga delovna zakonodaja, so povedala nemška podjetja.
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Slovenski "MacGyverji" z Gimnazije Želimlje sestavili najboljši sef na svetu
39
1. april 2015 ob 13:13 Sef, rezultat podviga želimeljskih dijakov na mednarodnem turnirju fizike, je njihov mentor Peter Šlajpah opisal kot "ravno prav zoprn, a vseeno prijazen ". Njihovega sefa ni odprl prav nihče.
Več novic ...
Črna kronika
link
Na zatožno klop zaradi mariborske vstaje sedel prvi policist
14
1. april 2015 ob 16:09 Zoper policista Marka Černela, ki mu tožilstvo očita več kaznivih dejanj, storjenih med opravljanjem službene obveznosti na protestu, je potekal predobravnavni narok.
Več novic ...
Svet
link
Incident Šešelj: Hrvaška iz Beograda odpoklicala veleposlanika
99
1. april 2015 ob 20:39 Hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić je odpoklicala hrvaškega veleposlanika v Beogradu, potem ko je haaški obtoženec Vojislav Šešelj sredi srbske prestolnice zažgal hrvaško zastavo.
Več novic ...
Evropska unija
link
Evropska unija po 30 letih odpravlja sistem mlečnih kvot
21
1. april 2015 ob 08:05 Evropska unija po dobrih 30 letih odpravlja sistem mlečnih kvot. V Bruslju to vidijo kot priložnost, krize v mlečnem sektorju pa ne pričakujejo.
Več novic ...
Zdravje
link
Kuštrin: Enourna opozorilna stavka zdravnikov zagotovo bo
3
1. april 2015 ob 14:35 Ker na ministrstvu niso potrdili standardov in normativov, kot je zahteval zdravniški sindikat, je njegov predsednik Kuštrin za 22. april napovedal enourno stavko.
Več novic ...
Okolje
link
Foto: Orkan Niklas kosil po Evropi, 11 mrtvih
5
1. april 2015 ob 20:56 Orkanski veter Niklas, ki se je v torek razbesnel nad Nemčijo, Avstrijo in Švico, je zahteval 11 smrtnih žrtev in povzročil veliko gmotno škodo.
Več novic ...
Lokalne novice
link
Kabinska žičnica na Kaninu v roke bovški občini
2
1. april 2015 ob 15:55 Pogodba o brezplačnem prenosu lastnine kabinske žičnice in restavracije Prestreljenik na občino Bovec je podpisana. To je prvi korak k oživitvi smučišča.
Več novic ...
Anketa

Ste zadovoljni z zmagovalno skladbo Eme 2015 - Maraaya in Here For You?

Da.
Ne.
Za zdaj še nisem odločen/-a.
Arhiv
Kazalo