Aktualno
link
Predstavniki 24 držav in Evropske unije so sprejeli odločitev, da bo Rossovo morje na Antarktiki postalo zavarovano morsko območje (MPA), s čimer je postalo največje na svetu.
Slovenija
link
Anja Kopač Mrak: Cerar ni zahteval mojega odstopa
70
28. oktober 2016 ob 11:04 Predsednik vlade Miro Cerar se je zgodaj zjutraj pogovoril z ministrico za delo Anjo Kopač Mrak o primeru odvzema velenjskih dečkov. Ministričinega odstopa ni zahteval.
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Težave z zaposlovanjem s starejših delavcev
1
28. oktober 2016 ob 10:53 Med parlamentarnimi volitvami so " delovna mesta " verjetno največkrat izrečena besedna zveza, med enimi in drugimi volitvami si politika prizadeva vsaj za njihovo ohranitev.
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Slovenski Sinergise zmagal na tekmovanju Evropske vesoljske agencije
12
26. oktober 2016 ob 17:25 Slovensko podjetje Sinergise je zmagalo na mednarodnem tekmovanju s področja uporabe satelitskih podatkov Copernicus Masters, ki poteka pod okriljem Evropske vesoljske agencije.
Več novic ...
Črna kronika
link
Janša bo moral novinarki zaradi žaljivega tvita plačati 6 tisoč evrov
174
27. oktober 2016 ob 20:18 Velenjsko okrajno sodišče je v primeru odškodninske tožbe novinarke Mojce Šetinc Pašek zoper Janeza Janšo izreklo zamudno sodbo. Janša bo zaradi žaljivega tvita moral plačati šest tisoč evrov kazni.
Več novic ...
Svet
link
Zvezna porota presenetljivo oprostila upornike iz Oregona
14
28. oktober 2016 ob 11:03 Ameriška zvezna porota v Oregonu je Ammona Bundyja, njegovega brata in nekaj drugih soobtoženih presenetljivo oprostila krivde zaradi zavzetja zvezne zgradbe v narodnem parku v začetku leta.
Več novic ...
Evropska unija
link
Belgijci po odpovedanem vrhu Kanada-EU le dosegli dogovor o Ceti
468
27. oktober 2016 ob 18:39 Le nekaj ur po tem, ko je Kanada odpovedala vrh z EU-jem, na katerem naj bi podpisali gospodarski in trgovinski sporazum Ceta, so belgijski poslanci dosegli dogovor o tem spornem dokumentu.
Več novic ...
Zdravje
link
Bodo predlagani ukrepi res delovali na kadilce?
85
27. oktober 2016 ob 17:56 Sto škatel cigaret na prebivalca prodajo slovenski gostinci in trgovci, v državni proračun pa gre samo od trošarin 418 milijonov evrov. Novi zakon bo trg postavil na glavo.
Več novic ...
Okolje
link
"Obnovljivi viri energije so dolgoročno edina mogoča rešitev na svetovni ravni"
39
24. oktober 2016 ob 06:19 Če hočemo popolnoma preiti na obnovljive vire energije, potem moramo ustvarjati tudi okolje, ki bo po tovrstnih tehnologijah povpraševalo.
Več novic ...
Slovenci v sosednjih državah
link
Obisk predsednikov in odkritje spomenika
28. oktober 2016 ob 08:50 DOBERDOB - V Doberdobu so še pod vtisom sredinega odkritja spomenika slovenskim vojakom v prvi svetovni vojni in obiska dveh predsednikov republike, ki je bil za malo občino na goriškem Krasu - pa ...
Več novic ...
Lokalne novice
link
Oče policist s prisluškovalno napravo nadziral delo vzgojiteljic
72
27. oktober 2016 ob 19:44 V vrtcu v Šmarju pri Jelšah so vzgojiteljice v ponedeljek našle prisluškovalno napravo, ki jo je nastavil oče ene izmed deklic , ki je po poklicu policist.
Več novic ...
Kazalo