Aktualno
link
Predsednik republike Borut Pahor je s srečanjem z jordanskim krajem Abdulahom II. začel uradni obisk v Jordaniji. Jordanski kralj je Pahorjev obisk označil za novo fazo v odnosih med državama.
Slovenija
link
Arbitražno sodišče Sloveniji in Hrvaški ponujalo dodatno ustno obravnavo
75
3. december 2016 ob 15:34 Arbitražno sodišče za določitev meje med Slovenijo in Hrvaško je pred nekaj tedni državi povprašalo, ali bi želeli opraviti še eno ustno obravnavo o poteku meje.
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Slovenska podjetja v Iranu sklenila za več kot 10 milijonov evrov poslov
29
3. december 2016 ob 13:23 V okviru obiska predsednika Boruta Pahorja v Teheranu je bila tudi slovensko-iranska poslovna konferenca, na kateri so štiri slovenska podjetja sklenila pogodbe z iranskimi partnerji.
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Slovenija je postala pridružena članica Evropske vesoljske agencije
6
2. december 2016 ob 17:04 Svet Evropske vesoljske agencije (Esa) je v četrtek na zasedanju v Luzernu soglasno potrdil status Slovenije kot pridružene članice agencije.
Več novic ...
Črna kronika
link
Smrtna žrtev požara na Jesenicah
4. december 2016 ob 13:09 Na Delavski cesti na Jesenicah je zjutraj zagorelo v stanovanjski hiši. Zaradi posledic požara je umrl človek.
Več novic ...
Svet
link
Na Kubi se poslavljajo od Fidela Castra
77
4. december 2016 ob 12:32 V mestu Santiago de Cuba poteka pogreb dolgoletnega kubanskega predsednika in revolucionarja Fidela Castra, ki je umrl 25. novembra v starosti 90 let.
Več novic ...
Evropska unija
link
Britanska vlada naj bi pripravljala zakon o brexitu v 16 besedah
4. december 2016 ob 14:59 Britanska vlada naj bi pripravljala zakon o izstopu iz EU-ju, dolg le 16 besed, ki bi parlamentu nalagal, da vladi dovoli sprožitev 50. člena Lizbonske pogodbe.
Več novic ...
Zdravje
link
Odnos slovenske družbe do alkohola je še vedno zelo strpen
42
3. december 2016 ob 07:48 Po sprejetju ukrepov na področju zmanjševanja porabe alkohola zaznavajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) naraščanje abstinentov in padanje čezmernih pivcev alkoholnih pijač.
Več novic ...
Okolje
link
"Lubadark smo letos našli že za pet Bohinjskih jezer"
18
1. december 2016 ob 13:04 Zaradi napada podlubnika so na nekaterih območjih zgornje Gorenjske nastale velike prazne površine, ki jih bo treba pogozditi, saj v nasprotnem primeru grozi erozija. Na zgornjem Gorenjskem je do ...
Več novic ...
Slovenci v sosednjih državah
link
Ob športu skrbijo za jezik in ohranjanje identitete
3. december 2016 ob 13:10 Predstavniki slovenskih športnikov izven meja naše domovine so v Ljubljani predstavili dosežke v iztekajočem se letu.
Več novic ...
Lokalne novice
link
Novogoriška univerza postaja mednarodno zanimiva
5
4. december 2016 ob 10:23 Univerza v Novi Gorici postaja vse bolj mednarodno usmerjena izobraževalna ustanova. Študenti, ki so se letos prvič vpisali na to fakulteto, prihajajo iz desetih držav.
Več novic ...
Kazalo