Aktualno
link
Slovenski državni holding je v letošnjem prvem polletju ustvaril 30 milijonov evrov čistega dobička, v bilancah pa so imeli nekaj več kot 1,1 milijarde evrov premoženja. Na zadnji dan junija je imel ...
Slovenija
link
Pred začetkom šolskega leta: "Znanje je postalo celo nuja"
17
31. avgust 2015 ob 20:26 "Prav znanje je tisto, ki veča posameznikov potencial in prispeva k razvoju sodobne, na znanju temelječe družbe ter je zagotovilo za boljše življenje in lepši jutri," meni predsednik DZ-ja Milan ...
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Gospodarska rast: lani 3-odstotna. Cerar: Pot iz krize je zahtevna.
175
31. avgust 2015 ob 19:57 Bruto domači proizvod (BDP) se je v drugem letošnjem četrtletju po prvi oceni statističnega urada na letni ravni realno zvišal za 2,6 odstotka, je sporočil državni statistični urad.
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Vesoljske številke: Od Neila deGrassa Tysona do konca vesolja
23
31. avgust 2015 ob 08:08 Zemlja je le majhen, komaj zaznaven delček prostranega vesolja, ki za človeka vedno predstavlja večno vprašanje, kdo je in od kod prihaja.
Več novic ...
Črna kronika
link
Štajerko za več ur zaprla nalet sedmih vozil in pijan tovornjakar
10
31. avgust 2015 ob 17:38 Na štajerski avtocesti proti Ljubljani sta se zjutraj zgodili dve prometni nesreči, zaradi katerih je bila polovica avtoceste zaprta pet ur. V prvi nesreči se je okoli 8.30 zgodil nalet sedmih vozil.
Več novic ...
Evropska unija
link
Merklova: Evropa kot celota mora ukrepati pri vprašanju migrantov
129
31. avgust 2015 ob 20:59 Nemška kanclerka Angela Merkel je članice EU-ja pozvala, naj delijo odgovornost za obvladovanje migrantske krize, ki trenutno pesti Evropo. Po njenih besedah mora Evropa kot celota ukrepati.
Več novic ...
Zdravje
link
Sprehod na dan vam lahko podaljša življenje za sedem let
31. avgust 2015 ob 21:15 Že 25 minut hitre hoje na dan vam lahko podaljša življenje za sedem let, ugotavljajo strokovnjaki v najnovejši raziskavi nemške univerze Saarland.
Več novic ...
Okolje
link
Ali bodo oljkarji vztrajali pri ekološki pridelavi?
22
30. avgust 2015 ob 20:51 Letošnje vroče poletje je bilo neugodno za razvoj oljčne muhe, ki je lani v Istri številnim oljkarjem prepolovila pridelek.
Več novic ...
Lokalne novice
link
Gašperšič: Blejska obvoznica bi bila lahko zgrajena v dveh letih
8
31. avgust 2015 ob 17:15 Blejski župan Janez Fajfar je z ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem podpisal protokol o sodelovanju pri gradnji blejske severne obvoznice, ki bi lahko stala čez dve leti. Občina in država ...
Več novic ...
Anketa

Ali ste že gledali Dnevnik čez vikend in vam je všeč?

• Avtorski Dnevniki so mi zelo všeč
• Še nisem spremljal/a
• Ne gledam Dnevnika
Arhiv
Kazalo