Aktualno
link
V izolski bolnišnici, ki je bila pretekli teden prizorišče tragičnega streljanja, se je zgodil nov incident. Bolnik je namreč grozil v ambulanti.
Gospodarstvo
link
Apple bo moral seči v žep po 13 milijard evrov zaradi neplačanih davkov
196
30. avgust 2016 ob 13:06 Evropska komisija je Applu naložila, da mora Irski skupaj z obrestmi vrniti 13 milijard evrov, kolikor zaradi nezakonitih davčnih ugodnostih v preteklih letih ni plačal davkov. Evropska komisija je ...
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Nasa končala simulacijo izoliranosti za polet na Mars
17
29. avgust 2016 ob 17:55 Šest ljudi, ki so na Havajih leto dni preživeli v izolirani kupoli, s čimer so Nasi pomagali pri izdelavi načrta za misijo na Mars, je v nedeljo končalo poskus in se vrnilo v običajno okolje.
Več novic ...
Črna kronika
link
Tožilec bi Bavčarja za sedem let poslal v zapor. Izrek sodbe v ponedeljek.
94
30. avgust 2016 ob 14:50 Tožilec v zadevi Istrabenz za obtoženega Igorja Bavčarja predlaga sedem let zaporne kazni. Tovrstno kazen je predlagal tudi za Nastjo in Kristjana Sušinskega.
Več novic ...
Svet
Evropska unija
link
Kaj je res? Komisija vztraja pri TTIP-u, Francija zahteva konec pogajanj.
72
30. avgust 2016 ob 13:39 Usoda TTIP-a je na majavih tleh; čeprav je Evropska komisija zavrnila namigovanja o propadu dogovora, bo Francija komisijo pozvala h koncu pogajanj.
Več novic ...
Zdravje
link
Zaradi okvare hlajenja odpadajo operacije na očesni kliniki
30. avgust 2016 ob 16:20 Zaradi odpovedi hlajenja so morali na Očesni kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana odpovedati nenujne operacije, na katere bolnike naročajo vnaprej.
Več novic ...
Okolje
link
Neurja povzročila velike težave; vlaki med Hrastnikom in Zidanim Mostom znova vozijo
5
30. avgust 2016 ob 13:47 Številne dele Slovenije so sinoči zajela neurja z močnimi nalivi in orkanskim vetrom. Najhuje je bilo v Šentilju, kjer škodo še ocenujejo, v Pesnici in Mariboru.
Več novic ...
Slovenci v sosednjih državah
link
SŠZ se seli v športni park Celovec
30. avgust 2016 ob 14:32 Dolga leta je Slovenska športna zveza (SŠZ) imela sedež v Celovcu na ulici Wulfengasse.
Več novic ...
Lokalne novice
link
Janković: Dela bodo trajala do prvega snega
1
30. avgust 2016 ob 16:37 Dela na cestah v Ljubljani bodo trajala vse "do prvega snega", saj se tovrstna dela "izvajajo takrat, ko je suho in toplo", je napovedal ljubljanski župan Zoran Janković.
Več novic ...
Kazalo