Aktualno
link
Poslanci v hrvaškem saboru so soglasno izglasovali sklep vlade, da se začne postopek za prekinitev arbitražnega sporazuma med Slovenijo in Hrvaško.
Slovenija
link
Bruselj po odločitvi sabora: Obžalujemo enostransko odločitev Hrvaške
290
29. julij 2015 ob 18:42 Po odločitvi hrvaških poslancev o umiku iz arbitražnega postopka so v Evropski komisiji dejali, da spoštujejo demokratično odločitev sabora, a hkrati izrazili obžalovanje zaradi "enostranske ...
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Telekomov kosmati dobiček boljši od načrtov
12
29. julij 2015 ob 19:13 V Telekomu Slovenije so v prvem letošnjem polletju dosegli EBITDA, ki je bil nad načrti, v drugem četrtletju pa na ravni lanskega.
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Na voljo nov Microsoftov operacijski sistem Windows 10
80
29. julij 2015 ob 09:58 Od danes je uporabnikom na voljo najnovejša različica operacijskega sistema Windows. Gre za enotno platformo, ki bo delovala tudi na mobilnih napravah.
Več novic ...
Črna kronika
link
Obtožnica zoper Milka Noviča pravnomočna, dokazi naj bi bili zelo trdni
15
29. julij 2015 ob 08:45 Obtožnica zoper Milka Noviča, osumljenega umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika decembra lani, je postala pravnomočna. Kot poroča Delo, je bil ugovor obrambe namreč zavržen.
Več novic ...
Evropska unija
link
Arbitražno sodišče: Mirno, dokler ne sprejmemo odločitve
124
28. julij 2015 ob 20:02 Arbitražno sodišče bo v prihodnjih dneh določilo datum, ko bosta obe strani lahko predstavili svoje stališče glede zadnjih dogodkov, do takrat pa svetujejo mirno kri.
Več novic ...
Zdravje
link
Hepatitis C postaja ozdravljiva bolezen
10
28. julij 2015 ob 09:12 Ob svetovnem dnevu hepatitisa ljubljanska infekcijska klinika poziva vse tiste, ki imajo kakršne koli dejavnike tveganja za okužbo, naj se testirajo, saj so na voljo zdravila, ki omogočajo okoli ...
Več novic ...
Okolje
link
Ameriški zobozdravnik ubil Cecila, najslavnejšega leva v Zimbabveju
17
29. julij 2015 ob 18:25 V Zimbabveju, pa tudi onkraj njegovih meja je val ogorčenja sprožil ameriški zobozdravnik, ki je na začetku julija ubil zaščitenega in nadvse popularnega leva Cecila.
Več novic ...
Lokalne novice
link
Spomeniku na Cerju naj bi priznali državni pomen
19
29. julij 2015 ob 07:59 Predsednik državnega sveta, društvo TIGR in občina Miren - Kostanjevica so podpisali dogovor o sodelovanju, po katerem naj bi se začeli postopki za priznanje statusa nedokončanemu spomeniku na Cerju.
Več novic ...
Anketa

Ali ste že gledali Dnevnik čez vikend in vam je všeč?

• Avtorski Dnevniki so mi zelo všeč
• Še nisem spremljal/a
• Ne gledam Dnevnika
Arhiv
Kazalo